Lars Winnerbäck

Lite underhållning emellan allsvenskans spänning. Var på LW i lisebergshallen igår, AWESOME!




Lasse(L)



Älskliiiiiiing (L)

Klicka in och lyssna!!
Lars Winnerbäck, lisebergshallen -09

ÖIS - Elfsborg

Örgryte är bra. Bara att konstatera. Fin match mot elfsborg igår (1-1), tyvärr spela djurgården fotboll för en gångs skull med. Men grymt positivt att i alla fall ta en pinne mot ett lag som elfsborg. Fast vi borde vunnit, men Martin Hansson reagerar bara när dom petar på varandra, inte när mellis blir kapad i straffområdet. Men inget att hänga upp sig på. Brajjen är ute i alla fall. Så det står mellan örgryte och djurgården. Djurgården tar emot ett kalmar som har en fjärdeplats att spela för medans örgryte åker upp till gefle och spelar mot ett gefle som inte har nånting att spela för. Vet inte om det spelar någon roll, men man kan ju alltid hoppas.

Framåt rödblått, tack för mig!



DIF - ÖIS




Djurgården - Örgryte




Pinsamt Örgryte

HEJ!
Har ganska nyss kommit hem från Stockholm med bästa Kristina. Helgens huvudsak eller vad man säger var väl lördagens match på Stockholmstadion. Djurgården - Örgryte. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men en sak är säker, jag har aldrig varit såhär besviken på ÖIS i hela mitt liv. Att gå gråtande ut från arenan hör inte till vardagen direkt. Jag vet inte riktigt vad som hände om jag skja vara ärlig. Dom spelade inte bra i alla fall. Lite tråkig arena med. Där vi stod, i bortaklacken, såg man halva planen helt okej. Andra halvan såg man inte alls. Den enda storbildsskärmen som fanns satt bakom oss så den kunde vi inte heller se. Matchen spelades utan Björn Anklev vilket jag personligen anser är det värsta man kan vara utan i en sånhär match. Jag vet inte om det berodde på det, det tror jag inte. Hela laget såg helt splittrat ut, ingen samspel överhuvudtaget. Inga bra inlägg eller avslut. Klart det inte blir mål. Sedan fick skansen mål på straff. Men vad dom också fick var två röda kort av domare Martin Hansson. Vi hade minst 15 minuter där vi var två mann mer på plan. Då ska man kunna spela sig igenom motståndarförsvaret. Men inte Örgryte. Matchen slutade i alla fall 2-1 till Djurgården. Inte en okej insats av ÖIS. Det är dags att vakna nu, på onsdag gästar Elfsborg. (bilder och kanske nån film från matchen kommer när jag har fått min kamera av Kristina.)

Vakna rödblått, tack för mig!

21 oktober

3 dagar kvar. Eller två dagar och en lååång bilresa som kommer vara sjukt kul. Att åka till Stockholm med två Djurgårdare är något nytt, men kommer bli toppen (speciellt efteråt när ÖIS har krossat!). För er som känner mig så vet ni ju hur nervös jag är några timmar innan match och under match. Den nervositeten har börjat komma nu. På något sätt så känns denna matchen viktigare än Väsby utd gjorde förra året. Det var endå en match som säkrade oss till allsvenskan, men det känns det som att denna är med. Vi är inte säkra alls, även om vi vinner. Men vi ligger riktigt illa till om vi inte vinner. En oavgjord match på lördag skulle bara kännas meningslöst. Hjälper ju bara Hammarby. Och vem vill hjälpa Hammarby?

Eftersom vi har vunnit över både Kalmar och Helsingborg nu så känns det självklart med en seger mot Djurgården. Djurgården är ju ett mycket sämre lag och dom har väl ungefär 6 ordinarie spelare kvar? hahah. Men med tanke på att dom faktiskt tog ledningen mot Häcken så känns det inte direkt säkert. Sedan har man ju sett ÖIS "fastna" i motståndarnas spel förrut. Oavsett om det är ett bottenlag eller ett topplag vi möter måste vi ta tag i matchen från början och inte dras med motståndarna. Lira fotboll som vi kan, sambafotboll, ingen grisfotboll från Stockholm. Det kommer ni få se med. Sambafotboll från Göteborg, lirarnas lag lever upp till sitt namn och Alvaro fortsätter prestera. En drömlördag!


Framåt rödblått, tack för mig!


HAHAHAHHAHA. så jävla ful bild så den fick vara med!


















Vi ska minnas dig Afonso, för din styrka och teknik.

Och dom frisparkar och dribblingar som frälste din publik.
Ditt hattrick emot Djurgården, satte eld på Östra Stå.
Och det var en eld som spreds till stadion och hattrick nummer två.
Vi ska minnas dig Paulinho, för ditt hjärta och din passion.
Och för när du kickade gnaget till en lägre division.
Och jag skiter i Ulf Ekman, Helge Fossmo och Kristi Brud.
För det är bara Paulinho Guara som har fått mig och tro på gud.
Vi ska minnas dig Almeida, för ditt mod och ditt dödsförakt.
För att du gjorde mål mot Sundsvall vid din första bollkontakt.
Och din cykelspark mot bajen, dina bollkonsters magi.
Med vändningen mot Elfsborg som pricken över i..."

Loke - Balladen om brassarna (L)





Mycket betydelsefullt

Dagens resultat:
Häcken-Djurgården 2-1
Halmstad-Hammarby 1-0
(Malmö-Blåvitt 0-1)

Tabellen i dagsläget:

Örgryte      27      6      5      16      23-44      -21      23
Hammarby 27       6      4      17     19-37      -18      22
Djurgården 27      5      5      17     18-48       -30     20

Eller ja, tabell och tabell, bottenstriden i alla fall. Alla matcher gick precis som vi ville ha det, kunde inte blivit bättre. Kvalplatsen är fortfarande vår och den ska vi göra allt för att få behålla. Matchen på lördag kommer bli sjuk. Oerhört viktig, en förlust för djurgården betyder nästan att dom är klara för superettan. En vinst för Örgryte skulle inte sitta fel. Med tanke på vilka lag vi har kvar att möta så är Djurgården dom som vi absolut måste ta tre pinnar mot.

Framåt rödblått, tack för mig!

Bajen åker ur iår

Ledsen alla bajen-fans därute, men 2009 är inget bra år för er del. Men det är ju inte lätt när det är svårt. Livet har motgångar och framgångar. ÖIS är framgång, ÖIS presterar! 3-0 mot Helsingborg idag, det blir inte mycket bättre än såhär. Allt är rätt, mål, vinst, ALVARO SANTOS. Inte en chans att Örgryte åker ur, det finns inte. Kvalplatsen är och kommer vara vår resten av året! Har tyvärr inga bilder eller nåt från dagens match, men ni överlever nog. Imorgon förlorar Hammarby och Djurgården och allt är toppen.

Framåt rödblått tack för mig!

17 oktober

Shit harinte uppdateratpå hur länge som helst ju! Men jag skyller på att det faktiskt har vart uppehåll i allsvenskan. Men imorgon är det match igen, wihoo. Helsingborg kommer, rödblått krossar! Men vi ses ju på matchen, hoppas ni har det braa :*

(måste tacka för gårdagen med, awesoome!)





"Klubben är alltid viktigast. Den går alltid först.
Klubben var där innan dig och den kommer finnas
där när du är död. Du kan bara vara med och
älska den under den tiden du är här..."

Macus Birro






Framåt rödblåt, tack för mig!

10 oktober.

Tråkigt utan allsvenskan! Men landskamp idag i alla fall. Ska till Kristina och kolla, vi åker nog till Dina och kollar. Sedan ska jag sova hos Kjistina. wiiie! :*



ALVARO SANTOS

Nu har vi alla insett att det var ett underbart köp. Den halvskadade brassen från Köpenhamn. Före detta Mackans medspelare. Än en gång Mackans medspelare. Örgrytes stolthet. ÖIS har och kommer alltid ha Sveriges bästa brassar, så är det bara!



Framåt rödblått, tack för mig!

Dags att planera in!

Omgång 27
Söndagen den 18 oktober
15.00 Örgryte - Helsingborgs IF

Omgång 28
Lördagen den 24 oktober
14.00 Djurgårdens IF – Örgryte

Omgång 29 
Onsdagen den 28 oktober
19.00 Örgryte - IF Elfsborg

Omgång 30
Söndagen den 1 november
15.00 Gefle IF FF – Örgryte

Mycket folk till Djurgården borta nu med, bara att anmäla! :)



Framåt rödblått, tack för mig!

ÖIS - Kalmar

4-2, ÖIS - Kalmar!

Helt underbart! Örgryte IS har plockat tre poäng mot Kalmar och ligger nu på kvalplatsen. Djurgården och Hammarby ligger under, dock har Hammarby inte spelat sin match denna omgången ännu. Det gör dom imorgon mot BP.

Nu åter till dagens insats. Helt perfekt match enligt mig, jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer. Underbart att se en match som funkar utan Marcus Allbäck och David Leinar. Lite folk på arenan, men ändå den underbara stämningen som alltid i den rödblåa klacken. En enda kärlek till Örgryte!

Framåt rödblått, tack för mig!

3/10 -09

Match idag mot Kalmar FF, med trevligt sällskap får man väl säga! Ingen Marcus Allbäck eller David Leinar i dagens match. Santos är tillbaka på plan. Jag skriver referat efter matchen, samt lite bilder och någon video kanske. Det märker ni om ni läser ikväll eller i morgon. Kom till Gamla Ullevi och heja på Örgryte idag också, det är fri entré, så vad hindrar er ?  PUSS !

RSS 2.0