Det går utför

Det går inte speciellt bra med bloggandet just nu som ni kanske märker... haha. Men jag skriver på skruvdobbar istället just nu, så klicka in där och läs!

Väsby - ÖIS

Read about it on skruvdobbar!

ÖIS - Jönköping, hur svårt kan det vara?

Visst det sägs att det är svårt att vinna båda matcherna när serien vänder. Att möta Jönköping två gånger i rad var tydligen för svårt. Men nu är det så att det är Jönköping vi pratar om, Jönköping. Den här förlusten känns rent av förjävlig, det är andra förlusten iår.. men det hade betytt så enormt mycket med en seger idag. Jag hade inte klagat om vi hade vunnit lite fler matcher tidigare iår, men det är ju just det vi inte har. Allsvenskan känns fruktansvärt långt borta i nuläget....

Nu till matchen. Det är som alla andra matcher att inledningsvis finns det inte så mycket att säga. Inget av lagen visar något vidare fint spel, men inte heller katastrofalt från något håll. I slutet av första jobbar ÖIS upp sig grymt bra och har ett flertal farliga chanser, men inget som ger resultat. Matchen går till halvlek när ÖIS är som bäst skulle jag vilja säga.

Andra halvlek inleds rent åt helvete. Efter inte allt för lång tid sätter Jönköping ledningsmålet och 0-1 till gästerna. Välförtjänt? Ja, faktiskt. Sedan vet jag inte vad jag ska säga.. ÖIS lyckas inte få in en kvittering, har dock en del fina chanser, men Jönköping är minst lika vassa om inte vassare.

En seger i denna matchen hade betytt att hoppet om allsvenskan hade växt rejält! Men det är väl bara att ladda om inför nästa match mot Väsby, där är det tre pinnar som gäller. Annars... ah typ.

Trots att jag är jävligt emo just nu som ni kanske kan se på mitt fula sätt att skriva matchreferat på så är kärleken större än besvikelsen. Vi ger ALDRIG upp, vi älskar ÖIS!

Grundsund 2010

Jag lovade bilder från träningslägret i Grundsund och eftersom jag håller vad jag lovar så ska ni får det. Jag slängde ihop ett bildspel lite snabbt eftersom det var så mycket bilder och det tar sån tid att ladda upp alla en och en.

Imorgon är det ÖIS-Jönköping på Gamla Ullevi. Kom dit! Matchreferat och förhoppningsvis bilder kommer upp efter matchen imorgon.


Jönköping-ÖIS

Ber om ursäkt för den sega uppdateringen!

Ännu en underbar bortaresa är avklarad. 15.30 begav vi oss på en pubresa till Jönköping för att se ÖIS ta tre poäng, och det fick vi!

För att sammanfatta första halvlek så var den inte speciellt spännande eller händelserik förän precis i slutet. Alvaro som spelade sin första match efter skadeuppehållet får visa upp sig. Han springer, dribblar, skjuter och gör mål. Ordagrant sagt! Jag vet att några inte såg målet för att dom satt och leta efter en autograf i matchprogrammet, men jag nämner inga namn. 0-1 till ÖIS inför andra halvlek.

I andra halvlek har ÖIS övertaget och skapar en del farliga chanser, dock inget som gav utdelning. På något sätt kändes det som att det inte skulle bli en oavgjord match ändå, med tanke på hur rödblått spelet faktiskt var, men man kan ju adrig vara säker. I sutet av matchen byts Jakob Olsson in. Han får chansen i övertid och sätter slutresultatet 0-2 till Örgryte. Tre välförtjänta poäng med oss hem till Göteborg, det är så det ska vara!

Jag måste bara berätta att Peter är helt underbar i målet! Utan honom i denna matchen (eller den mot Bajen) hade det inte vart på långa vägar lika lätt.

Idag bär det av till Grundsund och kolla träningsmatchen. Den börjar 19.00, kom dit!

Bilder från Jönköping ska ni få i detta inägget, filmer kommer senare dock.. när jag inte har mobilt bredband!






klose

Ni måste se min sjukt fina tröja! Köpte den på freeport igår för endast 240:-,  Cissi kan bekräfta min lycka när jag hitta den. Dock fanns det ingen Liverpool, men ändå! Eller jo en, en grön.. men den var ful.

Så fort bundesligan drar igång ska jag till Tyskland och kolla på Bayern München. Det lovar jag, eller inte lovar kanske.. men någon gång ska jag!


trodde VM var för människor, inte troll

Okej för att inleda detta inlägget på rätt sätt så vill jag bara säga att Tyskland har världens bästa landslag. Så är det bara, det har vi sett i VM i Sydafrika 2010.

Kolla på Spaniens matcher i VM i år. Har dom vart bra? Svar nej, inte speciellt övertygande. Visst dom har vunnit, men uddamålsförluster i gruppspelet är lamt om man har tänkt vinna VM.

Jämför med Tysklands matcher. Har dom vart bra? Svar ja, fruktansvärt övertygande! Om man bortser från matchen mot Serbien såklart. Men i övrigt har dom dominerat på planen i sina matcher. Jag tror alla har sett, även om alla inte vill erkänna, att Tyskland var ett av de bättre lagen i årets VM.

Men matchen idag... vad ska man säga. Det var Spanien som förde spelet, det håller jag med om. Tyskland såg svaga ut, Müller saknades. Men dom var inte på något sätt dåliga. Fastnade dock i Spaniens spel mer än vad som är bra. Det blev till att ägna matchen till att försvara sig och försöka skapa något farligt på kontringarna. Det håller inte.

Det leder till att trollet får trycka in bollen och ge Spanien ledningen. Grattis Spanien men ni ska fan inte tro att det blir guld! Nu är det upp till Kuyt och hans polare att visa Spanien hur dåliga dom egentligen är.

Tyskland är och kommer alltid vara bäst, det låter som att någon har dött. Men en final var inte så mycket begärt egentligen, men nu gick det inte hela vägen. Så är det ibland. Ser fram emot att se Bayern München dra igång igen, men så länge: Heja ÖIS!



Deutschland

Tyskland-Spanien ikväll! Glöm inte, kommer bli världens bästa match. Tyskland mot VM-guld!!!!!!




Så göra vi när vi krossar Hammarby!

Nuu börjar det likna något! 3-0 på Gamla Ullevi idag och Björn Anklev stod för inte mindre än två av målen. Det tredje, eller egentligen det andra stod David Leinar för. ÖIS ligger nu på en sjunde plats och är 6p bakom serieledande GIF Sundsvall. Än är det verkligen inte kört!



Ursäkta att filmen är skev, men så är det!



Magnus Källander tackas av för alla år! (L)







Världens bästa BJÖRN ANKLEV!


RSS 2.0