SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!!

Åhhh, måste för det första påpeka att vi har världens bästa väder! Helt underbart med sol och värme. Idag var det ju sista matchen på ett tag, ÖIS - DIF. Resultatet blev 0-0, vilket betyder poäng till ÖIS, vilket betyder lite glädje. Det var så grymt kul att se dom spela idag, hela första halvlek var dom sååå bra! Sedan blev det sämre och sämre, men vi tackar Bengan för att han än en gång räddar oss. Han blev ju även matchens lirare, fast jag tyckte att Björn Anklev borde blivit det, han kämpa hela matchen verkligen. Så himla bra. Sedan är det ju alltid kul när det är föredetta ÖISare i motståndarlaget. Djurgården har ju både Boyd Mwila och Johannesson, hihih extra kul när Mwila fick kortet. Det var han värd, svikaren! Nu är jag bara ännu mer sugen på att gå på matcher till hösten, det är så sjukt med kul verkligen. Fast det kommer inte bli någon fotbollsblogg nu på ett tag på grund av uppehållet. Kanske börjar blogga som vanligt folk, med dagens outfit och dagens händelser. Men vi får väl se. Det var i alla fall allt jag hade just nu, hoppas ni har det bra i VÄRLDENS bästa väder och underbaraste dag, pussssss!

hihihi, älska det vi sjöng idag: "vi ligger 16, var ligger ni?!" hahaha, så klockren! :)))

SOOOOL!

Åhh, det är  underbart väder verkligen! Allt blir så mycket roligare då. Idag har vi vart på Kvarnkullen och lyssnat på när en man (gubbe) som överlevde andra världskriget pratade. Jag trodde det skulle bli ganska intressant faktiskt, men det var verkligen segt! Vi var i och för sig där 2,5 timmar eller något, så kanske inte så konstigt, men ändå. Sedan cyklade vi tillbaka till skolan för att ha 25min språkval -.-. huhu, kändes sådär nödvändigt måste jag säga. Efter det var det idrott, fotboll i soooolen ! (H). I helgen blir det sola, verkligen. Sedan på söndag väntar ÖIS-Djurgården med MayMay (y). Det ska bli jättekul verkligen (: . puuuuss '



HAHAHAHAH!! "Zlatan kan du kolla upp lite?" - här har vi resultatet :D <3


270509

Som sagt: Antingen kan man lägga sig ner och dö, eller så kämpar man. :) Snart kommer Mackan vara från start, UNDERBART rent ut sagt!

Dags att beställa biljetter till söndagen nu snart, hihi ska bli dunderkul! Sedan när det är uppehåll vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om, kanske blir en blogg-paus, eller bloggning om något helt annat. Det kan vi se då, det lär ju märkas. haha. Hoppas ni har det bra i alla fall, det har jag :) haha, måste dock plugga nu men men. pussssspå't <3



Snart klar att spela dåva. Då kommer det bli en chock för alla som har
kränkt ÖIS nu. Nytt spel, nytt lag, nya vinster! :D



Olympia 25/5

Matchen slut. Det skulle stå Olympia i förra inlägget med, inte Olymia.. men spela roll. Vill ni gissa vad det blev eller? Ska vi ta det snabbt så glömmer vi det sen? Låter som en toppen idé, 3-1 till skåneland, grattis! Det var det, 3 av 4 mål gjordes efter att 88min hade passerats.

Klubben är alltid viktigast. Laget är alltid viktigast. Resultat kommer i andra hand, alla lag har perioder med bra spel och perioder med dåligt spel. Byter man lag på grund av resultat älskar man inte laget, då älskar man sporten. Man kan älska både laget och sporten. Men då sviker man aldrig laget. Laget betyder oavsett hur det går. Sporten kan man älska, man behöver inte ha ett lag man älskar. Det finns många som lever för fotbollen på det sättet att dom kollar i princip alla matcher och älskar underbart spel och fin fotboll. Men med en riktig kärlek till laget uppskattar man det dom gör. Dom kämpar. Man bli irriterad för att det inte lönar sig, men det är precis vad dom gör, kämpar. Att kämpa ger resultat till slut, det kommer visa sig. Det gäller att inte ge upp. ÖIS ger inte upp. ÖIS-supportarna ger inte upp. Det finns bara ett lag som betyder, ÖIS. Inget, verkligen inget annat lag kan mäta sig med dom. Det är kärlek. Det är något man aldrig sviker. Det finns i en från början. En gång rödblå, alltid rödblå! (L)

Olymia 25/5

Nu är det full rulle på Olympia i Helsingborg. Förljer matchen på www.fotbollskanalen.se, det är verkligen superbra om man inte har något säsongskort så man kan se den på tv:n såklart. Man får läsa vad som händer minut för minut, så man missar ju änå ingenting. Superb! I alla fall, första halvlek snart avklarad, fortfarande 0-0.  Det här klarar gubsen, idag gäller det. Fast i tidigare matcher har det stått 0-0 och ändå slutat med uddamålsförlust... men inte idag förstår ni. Nu är det nya tider! Lite ändring i uppställningen med tror jag, jag har egentligen noll koll på spleare osv. men om jag inte har helt fel så brukar inte Björn Anklev vara back :s. Men man vet aldrig, spelar inte så stor roll heller, huvudsaken är vinst!  Då vart det slut. 45 min kvar att hålla nu, helst göra mål också , men en pinne funkar det med :). Skriver mer efter matchen, pusssss !

FRAMÅT RÖDBLÅTT KÄMPA FÖR SEGER!! (L)

det blåvita är antikt, nu kommer rödblått!

Nu är jag tillbaka efter en gästbloggande helg. Helgen var mycket blåvit måste jag säga, men inte längre! Den rödblå bloggen kommer igång igen. Som MayMay nämnde i tidigare inlägg så gick det inte mycket bättre än vanligt för örgryte i helgen. Dom höll visserligen 0-0 ett bra tag, men sen gick det som vanligt. Det var inte det enda som hände i helgen. Ännu fler tråkiga nyheter. Efter förlusten sökte åtta maskerade män upp Jannes villa på Hisingen. Janne var inte hemma, men hans 16 åriga dotter var det. Hon var ensam. Männen började rycka i dörrar och banka på rutorna och ropa "avgå Janne". Detta blev första sidan på dagens Sport Bladet. Antagligen var det det dom ville, synas. Men det är bara så fel! Förstår dom inte att dom är en skamfläck för ÖIS- supportrar? Dom får Örgrytes fans att framstå som huliganer i andras ögon. Det är bara åtta stycken, men det är tillräckligt. "Något sånt här skulle aldrig några av IFK-gbgs fans göra" sägs det. Men hur vet dom det? Har dom varit i samma situation som ÖIS är just nu? Svar:nej. Sedan är det inte Örgrytes fans som gör detta, dom kallar sig det, men det är dom inte. Det är inga vanliga ÖIS-supporters, det är kriminella män som inte lever för fotbollen utan för att hata och bråka. Pinsamt är vad det är! Polisen kommer snart få tag i dom ändå, men vad händer sen? Får dom en tillsägelse? Jag tycker dom ska bli avstängda från fotbollen på livstid, det är inte fotbollen dom är där för ändå så det spelar ju ingen roll...

Jag har varit oerhört "anti-Janne" på sista med, men låt honom vara nu! Han kommer inte ge sig ändå, han vill inte sluta, han vill fortsätta det han har påbörjat. Det är sant, det är fegt att lägga av för att det går dåligt. Nästa säsong kommer vi se ett nytt ÖIS. Nya spelare och framför allt nytt spel! Som Janne säger " det finns 60 p kvar att spela om, varför ge upp?"

På måndag åker ÖIS till Helsingborg för näst sista matchen innan uppehållet. Helsingborg kändes som ett omöjligt lag, men Häcken vann med 3-0 igår så dom är inte på långa vägar omöjliga. Fast samtidigt känns det inte som att HIF skulle förlora två matcher i rad, men man vet aldrig. Sista matchen innan uppehållet spelas på Ullevi där Djurgården gästar. Det är en match värd att se, vill grymt gärna dit, bara någon hänger med. Skulle aldrig ställa mig i ÖIS-klacken själv! För det första tråkigt att vara själv, men både jag och Lisa är medvetna om vilket folk som verkligen står där. Det är inte överklassnobbarna med backslick, det finns myclet mer må jag säga. Hahaha. Nu har jag fått skriva av mig i alla fall. Fortsätt läsa nu! pusssss :*



Citat Markus Allbäck:"Antingen kan man lägga sig ner och dö, eller så fortsätter man kämpa!"





IFK vinner igen, ÖIS förlorar igen!

Tjena!
Jag skulle ha skrivit redan igår, men dum som jag är så glömde jag av det..
Jag såg IFK matchen igår samtidigt som jag höll koll på ÖIS matchen. Åsa hade bett mig att sms:a henne om hur det gick för ÖIS. Jag tog på mig uppgiften med nöje, jag visste redan ifrån början att ÖIS inte skulle ha en chans. Men att det stod 0-0 efter första halvlek gjorde mig lite orolig, men sedan så gjorde Kalmar FF mål i den andra halvleken och livet lekte igen! Jag sms:ade Åsa, vad hon svarade kan jag inte säga, det kanske finns barn som läser...
Måste bara säga att ÖIS mot Kalmar FF var en sådan tråkig match, jag kollade i typ 20 minuter och det hände typ ingenting. Men så fort jag slog över på IFK matchen så lät det dubbelt så mycket på läktaren och spelet var 100 gånger bättre! Kan inte fatta att det kan vara en sån skillnad..
Hur som helst, IFK vann IGEN! GAIS spelade bra, men IFK visade att dom var bättre! Jag satt hemma och kollade med en kompis, min syster och hennes pojkvän. Min kompis skulle självklart heja på GAIS, så fort GAIS var nära mål så skrek hon "Skjut!". Och när dom missade skrek hon "NEJ!" ... Vi andra som satt och kollade var IFK:are, vi blängde på henne och gav henne det onda ögat...;)
Jag tänkte avsluta med att säga att jag vet hur allsvenskan kommer att sluta, IFK - Göteborg kommer att möta Elfsborg i finalen och därefter kommer IFK att vinna med 2-1. Ville bara få det sagt..
Slutligen vill jag tacka GAIS för den fina insattsen dom gjorde mot Änglarna. Dom är värde att vara med på dagens bild dom också..



MayMay här!

Tjabba!
Åsis har dragit till landet, så nu är det MayMay's tur att skriva. Jag fick frågan om jag ville gästblogga. Först fattade jag absolut ingenting, och blev lite osäker. Tills jag förstod att jag nu kunde skriva vad jag ville utan att Åsis hade någon påverkan över det! Så jag svararde givitvis JA!
Som ni alla vet snackar Åsis VÄLDIGT mycket om ÖIS. Jag förstår inte hur hon kan vilja skriva om ett lag som har förlorat
8 matcher utav 9, och endast har med sig 1 poäng...Fattar ni?
Jag är en trogen IFK:are och har alltid varit det. Skulle aldrig få för mig att byta lag eller heja på något annat än IFK - Göteborg! Så som ni säkert förstår är det lika kul varje gång ÖIS förlorar en match, medens IFK vinner sina matcher. Jag riktigt njuter när hon försöker att få det att se ut som om Janne (ÖIS tränare) är orsaken till deras förluster. Hon har antagligen inget annat att komma med... Men vi gillar henne ändå! <3
Nu sitter hon säkert i bilen till landet och är lite nervös över vem som skriver i hennes blogg, och framförallt vad som skrivs. Jag tycker att vi ska låta henne vara nervös, det blir roligare så.
Jag vet inte om någon av er läsare är IFK:are, men jag tänkte ändå lägga in en bild som bevisar min och många andras kärlek till Änglarna...




GAIS - IFK på torsdag, vi alla vet vilka som kommer att vinna...
                                      ÄNGLARNA!


tillsammans får vi energi. matchen ja, den vinner vi.

Snabbt inlägg nu, hinner egentligen inte skriva. Men kommer inte kunna skriva på hela helgen annars ju. En underbar nyhet är att Peter Abrahamsson nu har börjat träna igen. Efter sommar-uppehållet kommer vi se honom på planen igen. Härligt! Inte för att det är något fel överhuvudtaget på Bengan, han är underbar. Det har betytt oerhört mycket för rödblått att Bengan kom tillbaka. Vi tackar. Imorgon är det kalmar som förlorar sin hemma match. Eftersom gästande lag är inga mindre än ÖIS. Dom har tydligen redan åkt till Kalmar för att förbereda, så ska det låta. Ingen David Leinar blir det heller, gör inte mig så mycket Nicolas Sandberg sköter det bra. Härligt med lite unga spelare också. Faktiskt en till ny med i truppen mot kalmar, sedan om han får spela märker vi ju men ändå. Har egentligen inte något mer att säga, pussss !

"På Balders Hages mark blev vår förening stark. Vallhalla, Ullevi där blev vi en dynasti"

 

19/5-09

- "Avgå Janne" står det här på väggen, hur påverkar det honom, hur mår Janne idag?
- Janne mår förhållandevis bra, han...har ju hört det här förrut. Så att det är ju inte första gången för Janne.
- Kommer han att avgå?
- Nej, det kommer han inte.

Klart han mår bra, vad tror dom? Det är det här han har velat hela tiden verkar det som. Om det inte hade varit det han ville hade han ju kunnat lämna jobbet till någon annan som kan sköta det bättre. Men vill han vara kvar så vill han! Men han ska veta att ingen annan, nu menar jag verkligen INGEN annan vill ha kvar honom i rollen som Örgryte IS tränare.

FRAMÅT RÖDBLÅTT, KÄMPA FÖR SEGER!! (LLL)

Ett enda liv, ett enda lag, en enda kärlek...

ÖIS - Häcken igår. Som ni alla vet antagligen eftersom det är det enda jag har pratat om senaste veckan. Vi behöver inte nämna resultat, spel eller publiksiffra denna gången heller. Uddamålsförluster  är våran vardag, Jannes med kanske? Jag tror han gillar det. Om jag inte hade vetat att han var Göteborgare och en gång spelat i Örgryte själv, så hade jag lätt trott att han var Stockholmare och kom till ÖIS endast för att trycka ner motståndet för Sthlms-lagen. Men så är det, kanske man kan säga utan att mena. Det börjar bli för mycket, man börjar undra lite smått när Janne ska avgå egentligen? Efter gårdagens natt/kväll kanske han har förstått. Jag menar inte att det var bra att ÖIS-gården vandaliserades och att Jannes bil blev nerklottrad med "avgå Janne!". Men samtidigt har jag VÄLDIGT svårt att tycka synd om killen. Men trevlig kväll i den rödblåa klacken med Lisa i alla fall, gårdagens positiva händelse. Vi var sjukt med förvånade över vad det var för folk som stod där egentligen, scary. Vi hade förväntat oss överklass snobbar med backslick och allt. Haha, nejdå inte riktigt. Men förvånade blev vi! Skriver lite mer inte fotbollsinlägg senare kanske, pusss !

Så ligger man i mammas mage, sådär slampigt...

16/5-09:

Hej!
Idag har jag vart med MayMay hela dagen. :)) Vi har vart på hemmakväll och köpt godis och fixat biljetterna till derbyt. Sedan har vi förberett oss för kvällens upplevelse, nej inte eurovison song contest, något helt annat! Nämnligen Saw 2. Så den har vi kollat på nu, den var faktiskt inte så sliskig som vi hade trott innan, utan ganska bra till och med. Så nu har vi bara trean, fyran och femman kvar.. (A) hihih, namnet på inlägget kommer från MayMays kommentar i mellanakten på esc !! HAHAH, sjukt med kul, fast ingen fattar :)) pusss!

tillsammans och när pulsen höjs. tillsammans hejar vi på öis.

Jag måste erkänna att jag är väldigt aktiv på bloggen just nu. Andra inlägget för idag. Men jag har verkligen en nyhet att berätta, håll i er nu alla rödblåa vänner. Det är nämmnligen så att Tobias Linderoth är trött på att spela (vara skadad) i Turkiet. Han ska nu hem till Sverige. Då är frågan vilket lag, Elfsborg eller ÖIS? Det sägs att Dicken har haft bra med kontakt med Tobbe. Men så är han ju Elfsborgare från början om jag inte minns fel. Men det hade varit grymt med kul om han kom till ÖIS måste jag säga! Vi håller tummarna och Dicken får göra allt för att vinna honom. Pusssspåer !

tillsammans det blir en vacker dag. tillsammans med vårt lirarlag.

En hel vecka utan match för dom rödblåas del, bra. Dom har ju en del att gå igenom och förbättra. Pausen kom alldeles lagom. Det kommer vara ett helt nytt ÖIS på måndag när Häcken gästar. Det hoppas vi alla på, och det har även våran kära Janne talat om. Eller inte ordagrant men han har sagt att det var bra med en paus, och visst litar vi på Janne? Nej, nu ska jag inte klandra Janne, det är ju inte han som spelar. Att ÖIS förlorar får dom stå för själva, vilket dom också gör. Gillar Mackans kommentar "Tyck inte synd om oss för att det går dåligt. Men ni som brukar stötta fortsätt med det." Det är så rätt. Varför tycka synd liksom? Det kommer gå bättre det vet vi, så det så. Allt för idag :) p&k (L)


tillsammans våra hjärtan slår, tillsammans som en enad kår.

Jag antar att alla vet hur det gick igår. svårt att missa. jag ska inte prata om matchen, känne rinte att det behövs. har bara en sak att säga: AVGÅ JANNE!!! Han har fått sin chans känns det som. men som ÖISare bröjar man ju glädjas av att det går bra för andra med, annars hade ju livet blivit väldigt surt och deppigt. så det är ju kul att gays tog en pinne mot ellos (som blävitt förlora mot^^). sedan får vi väl tacka Malmö för segern mot skansen. då drar dom inte ifrån oss heller. så lyckad omgång igår, bortsett från Halmstad - ÖIS. cya :***


tillsammans om du tar min hand, tillsammans blir snart drömmen sann.

2 min kvar :D. Sedan finns det inget lag i allsvenskan med mindre än 4p , det är enormt braaa ! kom igen nu gubbar, halmstad är inte på långa vägar så taggade som ni är. och verkligen inte så bra heller. har ju fortfarande inte canal +, men det går att följa matchen på fotbollskanalen.se :))). hinner höra/läsa nästan hela matchen innan träningen. hoppas att inte comhem sviker nu bara. pusssss på't :*****

inget lag med 0p i allsvenskan, right?

Matchen igår :D. Först och främst tack till MayMay som var så snäll att låna ut sin tv till mig så jag kunde se matchen! Jag har ju själv inte canal +. haha, men jag fick sett matchen i alla fall. Om vi nu ska sammanfatta matchen tyckte jag inte den var överdrivet bra... men samtidigt visade dom lite kämpaglöd vilket också gav utdelning. Mål behöver alla lag göra för att vinna, mål är det viktigaste, eller i alla fall väldigt viktigt. Härligt att måltorkan tog slut, igår gjorde dom hela 2 mål :D. Varav ett självmål, men det spelar ingen roll. hihi. I alla fall, nu finns det inget lag med 0p i allsvenskan längre! wiiie.

Idag blir det annat än ÖIS, men det är en social grej ^^. lättmjölk tar emot norrland, så nu ska vi pinas på ett blött och kallt Ullevi, *yipppie* :D. ne, men det ska faktiskt bli grymt kul (y) :D.
Allt för denna gången, pussss :*


Nya förändringar!

David Stenman, not anymooore (h) :D. En riktigt goo ÖISare är tillbaka! Bengt Andersson gör comback i det rödblåa målet på onsdag. Det kommer ge reslutat mina damer och herrar, örgryte går mot sina första tre pinnar :D. Ellos krossa blävitt igår också ja, det var väl okej, spelar ju inte så stor roll eftersom ÖIS inte riktigt är på deras nivå ännu. Däremot att Gays förlora gillar vi inte ! Min plan sprack.. men men , Gays är ju inte bra till någonting, inte ens en seger kan dom bjuda på. Norrland mötte ösk med, vinst för norrland, synd! Man ser verkligen att det finns något i ösk iår, grymt kul att se faktiskt. Jag gillar inte när det alltid är bara Göteborg, Helsingborg, Elfsborg... m.m som är bra, det blir så tråkigt. Kalmars seger förra året är ett klockrent exempel på att det inte bara är någon av dom tre största städerna i sverige som kan vinna. Sen var det ju skåne-derby på det hela med. Helsingborg tog hem det efter mål av Henrik Larsson i 89 minuten, inte illa ^^. Fast jag måste erkänna att jag aldrig har tyckt om Henke, eller joo men inte på senare tid. Han är så "bossig". Han väljer precis vilka matcher han vill spela med landslaget, han kommer och går. Bara för att han är duktig så är det väl inte han som bestämmer? Jag tycker det är fel av Lars Lagerbäck att låta honom göra som han vill, antingen är man med eller så tackar man nej. Då kan ju någon av dom unga spelarna få chansen, till exempel Markus Berg? Men alla tycker ju olika... pussspå't <33


vi älskar sen 1887. vi älskar färgerna ännu. det röda står för kärleken. det blåa står för troheten.

Hejj :D
The blogger is here ;).haha vi får väl se hur länge det håller i sig denna gången. har ju försökt ett antal gånger innan, och misslyckats. men nu så :D. Det kommer typ bli en blogg lite mer åt det allsvenska hållet än vad det var innan tror jag. (allas tankar: åååååååhhh, seeeegt !! ) hihih, men ni måste inte läsa ;). fast jag upskattar när ni gör det, och gärna när ni lägger en kommentar så man vet vem som läser liksom. vet ni, jag har världens teori på gång, eller plan kanske man kan kalla det. gays spelar mot skansen idag, vinner dom så har skansen fortfarande bara 4p vilket inte är så långt ifrån 0p xD hihih, alltså vinner vi mot bp på onsdag, och skansen förlorar så är det bara en poängs skillnad (i) sen fortsätter vi vinna, och dom andra som typ kalmar m.m förlorar, sen är ÖIS nästan topp tre, och då är alla glada. låter toppen tycker jag :D hoppas ni med tycker det :) så idag säger vi kämpa Gays !! och på onsdag gäller det , pusss (LLL)

Är det dags för uppdatering eller är det dags för uppdatering?

Eftersom att jag gillar ÖIS känns det mycket bra att blogga om det. ÖIS i andras ögon är Allsvenskans bottenlag, ett töntigt lag, ett lag med väldigt få supporters... aah, ni fattar :) men vet ni vad det egentligen är? joo, det ska jag berätta. ÖIS är ett fotbollslag med supporters som väljer lag med hjärtat (dvs inga medgångs). ÖIS är ett lag som har kämpat sig upp till Allsvenskan, där dom spelar nu. ÖIS är ett lag som kommer komma igång, dom kommer. Vi vet, alla vet att ÖIS snart börjar vinna, går om Djurgården m.m. Det där med att vi inte har mycket folk på våra matcher, det är sant visst vi har inte lika mycket som ifk gbg, men ifk gbg har otroligt med mycket folk som egentligen är där för en social grej och som inte alls gillar fotboll, men också för att bråka. ifk gbg i våra ögon är ett lag med mycket härlig stämning på matcher med mycket folk, en folkfest! Men också ett lag som har folk som faller för grupptryck i publiken. Det är häftigt att hålla på ifk, man blir populär bland dom "coola" som också är blåvita. Så är det. Jag däremot som trogen ÖISare gillar att visa att jag är ÖISare, som ni kanske har märkt. Tycker det är fantastiskt underhållande att alla blåvita klagar och kommenterar. Det tyder ju bara på att dom är osäkra på sitt egna lag? :) hahah, jag har bara en sak att säga : ÖIS är vår religion, Mackan är vår gud, Ullevi är vårt Mecka. (LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL)



Hahahahaha, detta var ett sånt där grymt seriöst inlägg så att ni är medvetna om det :) klart jag älskar er alla blåvita med, annars vore jag ju mobbad (A) ha det braaaaa :***

RSS 2.0