Björn, våran Björn!

Sämst uppdatering nuförtiden... blir så när serien är slut och det inte händer speciellt mycket annat just nu. Men eftersom jag inte vill att bloggen ska gå under så måste jag ju skriva lite då och då, idag blir ämnet Björn. Inte vilken Björn som helst, utan världens bästa Björn Anklev!

Björn Anklev: Helt klart världens bästa Björn! Fyller 31 den 13 april 2010. Han kommer från början från IK Tun (har inte en aning vart, men det kanske ni vet!) Från IK Tun gick han till Nyköpings BI och sedan vidare till Hamlstad BK. Men sedan 2007 lirar han i Örgryte, vilket vi är galet tacksamma för. Eller i alla fall jag. 2008 vann han ÖIS skytteliga med 11 mål, stor skillnad mot iår då han har gjort 1. Men som tur är så är ju inte allas uppgift att göra mål. Jag älskar att gå på match och veta att Björn spelar, det finns en säkerhet i att ha honom på plan. Speciellt som back. Det är en av dom spelarna som presterar så fort han kliver ut på planen, han kämpar och man ser verkligen hur det lönar sig. Att veta (i alla fall som det ser ut nu) att han kommer lira superettan med ÖIS 2010 känns helt AWESOME. En gång rödblå, alltid rödblå. Björn är och kommer vara bäst så länge han spelar!


Rykten åt alla håll.

Ryktas in:

Olle Nordin 60 år, tränare (Jönköping Södra IF)

Luka Mijaljević 18 år, anfallare (KF Velebit)


Ryktas ut:

Åge Hareide 56 år, tränare (Helsingborgs IF, Molde, Rosenborg, Viking Stavanger)

Pavel Zavadil 31 år, mittfältare (Mjällby AIF)

Álvaro Santos 29 år, anfallare (FC Köpenhamn, Helsingborgs IF)

Marcus Allbäck 36 år, anfallare (Assisterande tränare, Svenska landslaget)


Hur ska detta sluta?


dsds







Lite grönsvart kanske?

Lite underhållning såhär i uppehållet är alltid bra! Till och med lite grönsvart underhållning, så läs nu Peter. Fick den av Lisa för ett bra tag sedan, men den är fortfarande kul!

Hej Gårdakvarnen! Jag heter Anders och håller på blåvitt självklart!
Fatta! Dom är mesta mestarna, dom har vunnit uefa cuppen och dom leder maratontabellen! Say no more!
Mina andra favoritlag är Barcelona, Manchester United och... vänta lite ska kolla en sak... ja just det, Inter. Fast det kan variera lite.
Jag tycker IFK står för allt som är bra med Göteborg. T.ex Avenyn = Sveriges kändaste gata, en oslagbar humor som är klart roligast i Sverige, blått & vitt är ju staden Göteborgs färger, vi heter nått med Göteborg(till skillnad från Gais), göteborgskalaset, va fan la dom ner det för?
Tänk om vi bara hade ett lag i stan. Det vore ju skitbra. "En stad, ett lag". Alla städer skulle bara ha ett lag, FC London... Typ. Vi skulle kunna heta ifk go:teborg. Den loggan kan man göra mycket med som min idol Göran Johansson säger.
Jäklar va vi skulle de dom där stockholmarna. Dom va så himla taskiga mot oss förut men nu har vi minsann oxå blivit huliganer, gått på gym och tränat karate så nu ska vi inte åka på stryk mer. Jag har till och med börjat käka anabola steroider så jag blir helt skogstokig om jag ser nått annat än blått och vitt. Vi skulle kunna plocka in ännu fler galningar som skiter i fotboll men som slåss för GÖTEBOOORG!
Men det blir väl inget för dom där djävla gaysarna. Ha ha, det är roligt! GAIS blir nästan Gays. Det är IFK-humor det. Ordvitsar rules!
Fan va dom förstörde när vi körde våran låt senast. Djävla FITTOR! Fast jag fatta aldrig va det va för fel på "Heja blåvitt" med Schytts. Den va liksom lite mer IFK. Han kan ju knappt sjunga den här nya men det kan ju inte jag heller så det är ju lätt att sjunga med.
Nu har vi snart vunnit igen såklart och tur e väl det för det va nästan så jag gav upp för några år sen när vi höll på att åka ur. Men nu lovar jag att jag kommer alltid vara ifk trogen så länge det går bra. För blåvitt är Göteborg och Göteborg är mycket mycket MYCKET bättre än Stockholm och alla andra ställen oxå för den delen.
Nu måste jag gå och skita.

blåvitt




Det komiska med texten är att den antagligen inte är jätteseriös, men den stämmer! Allt är så sant! Liksom blåvitt är mesta mästare osv. Dom tror att det gör dom till något speciellt, men inte. Blåvitt har vart störst i Göteborg så himla länge nu så det har på något sätt blivit något man älskar även om man inte bryr sig (självklart inte vi ÖISare och Gaisarna så klart, jag syfta mest på alla som inte är speciellt fotbollsintresserade och bor i Göteborg). Och varför är det just blåvitt då? Varför inte ÖIS, Gais eller Häcken? Jo, för att blåvitt är lätt att säga att man älskar, det betyder liksom inget. Att ha ett blått och vitt hjärta, det är inte många som har på riktigt men det är många som säger sig ha. Det jag vill säga med min fina lilla text är egentligen bara att det är inte så himla svårt att gilla ett lag som det aldrig går dåligt för. Jag hade jättegärna velat se blåvitt spela i superettan och se hur mycket folk det kommer på matcherna då. Jag menar, inte ett enda blåvitt-fan under 30år vet ju hur det känns att förlora? Så jämför man det med ÖISare, jag kan ta mig själv som exempel: Jag är 16 år, har växt upp lika mycket på Valhalla i superettan som på Ullevi i allsvenskan. Men det har inte spelat någon roll, det är ÖIS jag vill gå och kolla på, inte allsvenskan. Så är det inte bara jag som resonerar. Många som håller med, men nu ska jag inte skriva mer. Stå på er alla IFKare, Gaisare och ÖISare med hjärta där ute! Riktiga supportrar är dom som stöttar i med och motgång och aldrig byter lag.


Vi kanske inte är flest, men vi är vackrast!

Inte många som slår rödblå tifon!


MARTIN HANSSON!

Martin Hansson, allsvenskans bästa domare var det va? Det bevisar vilken kvalité vi har på våra svenska domare. Dom kan ju inte ens döma en vanlig fotbollsmatch? Efter allt Martin har åstakommit i allsvenskan 2009 ska jag inte påstå att jag tycker om honom särskilt mycket. Den åsikten delar jag nog med många andra ÖISare men även Djurgårdare tror jag. Att förstöra allsvenskan är en sak, men att skicka Frankrike till VM och lämna Irland utanför, det är inte okej! Man kan ju tänka reaktionen om det hade varit Sverige det drabbade. En så klockren hands-situation är inte okej att missa. Som tur är bryr jag mig inte, men måste ju bara skriva om ännu ett bevis för att Martin Hansson inte är en domare av världsklass som det sägs.

Åge eller inte Åge?

Åge Hareide som tränare i ÖIS nästa år? Det skulle vi fått svar på i helgen, men inte då. Han måste ha mer tid att fundera, hade han vart tvungen att svara nu, hade han sagt nej. Han väntar tydligen fortfarande på besked från andra klubbar utanför Sverige osv. Men nu till helgen ska han ha bestämt sig. Jag har egentligen ingen åsikt, jag vet inte vad jag tycker. Stannar han så är det ett bevis på vad han vill, att han kommer kämpa som attan för att få ÖIS i allsvenskan 2011. Om han inte stannar är väl det lika bra det, eftersom att han då visar att han inte har lust. Jag är allt bra smart ibland, det funkar att inte alltid bry sig och tycka något om allt. Det blir som det blir.

Jag funderar på att lägga ner bloggen under vinterhalvåret, men vet inte riktigt. När jag följer statistiken är det ändå en del som läser fast serien är slut. Om ni har förslag på vad jag ska blogga om är det bara att lägga en kommentar. Just nu ser det ut att bli antingen en blogg om ÖIS på vintern, dvs nyheter m.m. Ungefär det man kan läsa på ois.se fast lite sammanfattat. Eller så skulle jag kunna gå över och skriva om Liverpool nu när deras säsong är i full gång. Fast grejen är den att jag har inte alls samma koll på Liverpool som på ÖIS, men kan ju alltid skaffa mig något åt det hållet. Blir ju inte samma grej när man inte får uppleva matcherna, men det skulle ju funka. Men vi får väl se hur det slutar, men som sagt förslag uppskattas!


VÄRLDENS BÄSTA ZLATAN, eller? :S

Zlatan, Sveriges bästa fotbollsspelare helt klart. Helt klart älskad. Zlatan är kung! Men detta gillar vi inte... Att ha fördomar om hur Marcus Allbäck kommer sköta jobbet som assisterade, trodde inte han var sån. Marcus Allbäck slår alla, Zlatan ska inte snacka. INTE OKEJ!

http://www.fotbollskanalen.se/1.1332243/2009/11/13/zlatan_om_allback_vet_inte_om_det_blir_seriost

^^

http://www.sr.se/cgi-bin/goteborg/nyheter/artikel.asp?Artikel=2435426

Värt att gå in och läsa, speciellt för alla er ifkare som ständigt läser min blogg och håller på att dö av avundsjuka. Sanningen om ÖIS och vilken kärlek vi har till våran klubb, i länken ovan kan ni läsa om eran "kärlek" till klubben. Hur statistiken ser ut för ett lag med många medgångssupportrar.

<3


8 november



Kristina Malm <3

4 november

http://nyheter24.se/allsvenskan24/spelarbloggar/bjorn-anklev/372585-tack-820#372585

Läs och beundra. Rödblått är vackrast i alla divisioner. Rödblått har publik i alla divisioner. Rödblått är något alldeles speciellt, något utöver alla andra. Det är kärlek på hög nivå!
















FRAMÅT RÖDBLÅTT! (L)

1 november 2009

Grattis AIK till sm-guld. Grattis Djurgården till kvalplats. Örgryte och Hammarby klara för superettan. Kan ju skriva lite mer utvecklat någon annan dag.

Årets viktigaste dag

Har precis vaknat och insett vad det är för dag. 1 november 2009, det är inte riktigt vilken 1a november som helst, allt avgörs. Ska IFK eller AIK ta guldet? Ska ÖIS eller DIF lira i superettan? Ska Wanderson vinna skytteligan? Klockan 16.00 har vi svar på allt.

Dagens matcher:

Djurgården - Kalmar
Elfsborg - Helsingborg
Gefle - Örgryte
Halmstad - GAIS
Hammrby - BK Häcken
IFK Göteborg - AIK
Malmö FF - Brommapojkarna
Örebro SK - Trelleborg

Självklart skriver jag efter matcherna, PUSS :*

RSS 2.0