GAIS-ÖIS

Idag spelades en ytterst spännande match mellan Göteborgs Atlet och Idrottssällskap och Örgryte IS. Föredrar Örgryte IS, lite kortare att skriva... men i alla fall åter till matchen. Jag minns faktiskt inte vem som gjorde första målet... tror det var GAIS. Riktigt fint typ. Matchen slutade i alla fall 2-2 till min stora förvåning! Heja GAIS! Eftersom det var ett kioskmongo som styrde Örgryte så klickade han/hon/den/det på returmöte... så det blev ingen förlängning. Okej, lite mitt fel kanske det var med.

Enda som återstår att säga är : WE LOVE FIFA.


upp och ner

Börja med en dålig nyhet så glömmer vi det sen. Ängelholm-ÖIS 1-1. Så klart!

Liverpool-W.B.A 1-0! Fernando Torres är kungen som vanligt.

För att göra detta inlägget kort, tråkigt men med mycket information så avslutar vi med Vi vill, vi ska till allsvenskan!


Inför

Match ikväll i Ängelholm som jag har sagt i de 234 senaste inläggen känns det som. Men det är ju så det är. Truppen ser ut såhär dåva:

Peter Abrahamsson
Markus Anderberg
Björn Anklev
Christofer Bengtsson
Adam Eriksson
Markus Gustafsson
Dennis Jonsson
Robin Jonsson
David Leinar
Jonathan Lindström
Alexander Mellqvist
Jakob Olsson
Alex Perreira
Nicolas Sandberg
Álvaro Santos
Victor Skoglund
Steinthor Thorsteinsson
Valter Tomaz Jr


Ah, ni ser ju. Kan ju inte bli annat än seger!

Förresten har jag haft världens bästa kväll/natt/morgon med världens bästa Kristina! Ville bara säga det. Sedan tycker jag Sveriges väder är lite konstigt... vad ska man ha på sig när det ena stunden regnar värre än i en dusch och fem minuter senare skiner solen? Lite i-lands problem kanske, men ändå ett problem!

Peace och heja ÖIS!

vinst är ett bra ord

Imorgon är det Ängelholm - ÖIS, som jag förövrigt inte skall åka på men... Skit samma, den kanske går att kolla på på internet! I alla fall så tycker jag att en vinst hade suttit fint, vet inte vad ni tycker?

Syrianska har i nuläget kvalplatsen efter vår inte fullt så perfekta match mot Falkenberg. Vi ligger på en femte plats med 34p. Det är 3p upp till kvalplats, rent teoretiskt är det möjligt att stå som vinnare i kampen om kvalplatsen. MEN då krävs det vinster i mängder så att säga, inte kryss, inte förlust, VINST!

Morgondagens motstånd, Ängelholm, ligger för tillfället 2p under ÖIS och på en åttonde plats. Så jämt är ordet!

Det är alltid ganska kul att spekulera kring vilka som åker ur allsvenskan, drömmen hade ju varit Blåvitt och AIK på samma gång, men det är en dröm. En ganska orealistisk dröm. Jag tror att Åtvidaberg behåller 16de platsen resten av säsongen och slutar på sista plats. Sedan 15de platsen är lite tuffare, Gefle ser ju ut att trivas där... men åh andra sidan är det inga stora poängskillnader så en seger för Norrland och dom ligger på minst 12de. Men någonting säger mig att det ändå är Gefle eller Halmstad som är redo för ett år i superettan. Men vi får väl se.



Bästa!

bayern

Kvällens match åt helvete. Bayern förlorade med 2-0...inget mer med det.

Bloggar förresten från en mac, ganska förvirrande.. vill inte ha en mac längre. Lite jobbigt, fast ganska coolt ändå. Men ska inte skriva något långt inlägg nu, orkar inte. Uppdaterar imorgon.

Alla utom Stil hälsar! HA DET GÖTT, HEJA ÖIS!

liverpool

SÅJA!

Trabzonspor - Liverpool (1-2) Så jävla gött! Som jag sa i tidigare inlägg så är Dirk Kuyt bra att ha, han stod nämnligen för Liverpools andra och enda "egna" mål. Eftersom det första var självmål av Trabzonspor. Matchen inleddes med mål av hemmalaget redan i 4de minuten. Men det räckte inte eftersom dom sjålva dunkade in bollen i sitt eget mål och Kuyt kunde sätta slutresultatet.

Dock var det inte denna matchen som jag tittade på ikväll, utan det var Elfsborg - Napoli. Som Anders Svensson-fan kan jag ju inte låta bli att hålla lite grann på Elfsborg, men Napoli är inte världens lättaste motstånd. Det blev att kolla första halvlek  i alla fall. Ganska kul match, men hade inte ork att kolla hela. Just nu står det 0-2 till Napoli tyvärr, men man hade ju inte förväntat sig så mycket annat.

AIK torskade mot bulgarerna med 2-1 och är därför ute ur leken så att säga. Rätt åt dom tycker jag! Någon gång när jag har tid och orkar ska jag skriva ett inlägg om Sveriges (tycker jag) pinsammaste idrottsklubb, AIK.

Men nu ska jag inte vara vaken speciellt länge till. Har visserligen sovmorgon till 09.50 imorgon, men är ändå i stort behov av sömn. Med tanke på att vi faktiskt har idrott imorgon och inte vilken idrottslektion som helst.. Den går ut på att springa upp och ner för Ramberget, dvs 3.5km. Jag kommer dö. GODNATT.


fan

Match för Liverpools del idag och för Bayern München imorgon. ÖIS är på söndag men den kan jag dock inte åka på av lite oika anledningar...

I alla fall, Liverpool åker till Turkiet för europa league match. Matchen börjar 19.30 och går tydligen att streama gratis. Startelvan ryktas se ut följande:

Reina

Johnson - Carragher - Kyrgiakos - Kelly

Kuyt - Poulsen - Lucas - Aurelio


N’Gog Cole


Hoppas som alltid på en seger såklart. Även imorgon när Bayern München gästar Kaiserslautern! Och sist men inte minst på söndag när ÖIS gästar Ängelholm.




rykten i all ära

Rykten är alltid kul. I alla fall om det är positiva rykten som att Toivonen jagas av Liverpool, en ÖISare i Liverpool, kan knappast bli bättre. Dock ryktas det även att Inter visar intresse för Dirk Kuyt. Kuyt har tidigare sagt att han trivs i Liverpool och England, så det känns inte jättetroligt. Speciellt inte med tanke på att han skrev på ett långtidskontrakt med pool så sent som i fjol. Ska Inter ha en chans att knycka Holländaren krävs i alla fall en hel del pengar. Men det återstår att se.

Men jag anser att pengar inte är allt! Dirk Kuyt är guld värd i laget, han ska stanna!

På torsdag fortsätter Europa League kvalet för Liverpools del och det blir att åka till Turkiet och gästa Trabzonspor. Medans nästa PL-match är på söndag. Samtidigt som vi åker med ÖIS till Ängelholm, inte sant?

Förresten måste ni klicka in på min bästa väns blogg här!



Färg i fejjan, jag kallar det konst!

medgång eller motgång?

Det finns något alla lag har och vill ha. Dock i olika mängd, med dom finns där. Supportrar som stöttar i medgång OCH i motgång. Vad är då en sådan supporter? Jo, för mig är det inte bara en individ som går på matcher även om laget förlorar mycket, det är så mycket mer. Det handlar om respekt mot sitt lag samtidigt som man inte ska ignorera förluster och motgång. Men det är felaktigt att genom skrik och "sång" kränka sitt lag för att dom gör en dålig match. Eller har jag fel? Jag tror inte det minsta på att det på något sätt stärker en fotbollsspelare i allsvenskan eller superettan att få höra "pinsamt Örgryte!" eller "fan vad dåliga ni är ÖIS" som det sista dom hör innan dom går ut från Gamla Ullevi och in till omklädningsrummen. Det kan tyckas att spelarna är av såpass hög kvalitet att dom ska ha lärt sig att ignorera publik och störmoment. Men åh andra sidan är det människor vi pratar om, det vill säga mänskliga gubbar. Klart som fan att dom påverkas av publiken, varför skulle annars publiken finnas?

Matchen idag på Gamla Ullevi mellan Örgryte och Falkenberg slutade 1-2 till mångas och även min förtvivlan. Klacken sög. Publiksiffran uppnådde dryga 1900. Domaren var kass. Ingen vidare kvalitet på spelet från någons sida. Klart man inte tycker det är kul, men det gör nog inte Björn Anklev och gänget heller skulle jag tro. Det är nog inte det roligaste att gå fram med händerna i luften och tacka sin trogna klack och samtidigt veta att man som lag inte har presterat det som förväntades innan matchen. En känsla säger mig att man inte mår bättre av att hela klacken buar ut laget istället för att applådera och faktiskt visa att det uppskattas att det finns lirare som lägger såpass mycket tid och såpass stor del av sitt liv på just ÖIS. Det är hänsynslöst att inte visa kärlek. En kärlek röd och blå som skall tas vara på, inte buas ut på hemmaplan.

Detta var bara en tanke som slog mig under dagens match. Inte för att det var någon extrem "utbuning", men inte heller något positivt. ÖIS är kärlek i alla lägen, divisioner och situationer.

tisdag 24

Man City - Liverpool 3-0. Behöver väl inte säga så mycket mer, målskyttar: Carlos Tevez och Gareth Barry.

Ikväll är det fotboll på Gamla Ullevi, igen. ÖIS tar emot Falkenberg i hopp om en seger. En seger i nuläget resulterar i att vi tar över tredje platsen igen. Inte så dumt! Matchinfo m.m finns på skruvdobbar.

Men eftersom klockan bara är 06.21 så har jag ju en hel skoldag att se fram emot innan match. Kan inte bli bättre. Medans Sandra den grisen är ledig... men så kan det vara!

Peace och heja ÖIS!

Dags att liva upp!

Nu är det dags att börja blogga igen. Ny design, nytt tema, nästan ny blogg! Har inte besämt mig vad den ska handla om riktigt än dock. Fotboll självklart, men kanske en del "vardag" med, beror på hur bloggsugen jag är. Men saknar ni att endast läsa om ÖIS som jag vet att de allra flesta faktiskt gör... så får ni ta och kika in på skruvdobbar! I fotbollsväg på denna bloggen kommer det vara (som ni ser på min grymma header) allt från Liverpool, Bayern München och till mitt älskade ÖIS.

Designen är inte hundra ännu. Den är lite för blå och vit, vilket inte gillas. Men det ska ordnas!

Just nu pågår match mellan Man City - Liverpool, knappt 45 minuter spelade och hemmalaget leder med 1-0. Inte okej, men matchen är långt ifrån slut så att säga.

Peace och heja ÖIS!


RSS 2.0