Häcken - ÖIS

Ramberg, 19.00 en tisdagskväll. En tragisk tisdagskväll. En tragisk domare. En tragisk upplevelse utöver den vanliga. Jag tycker i alla fall ÖIS spelade toppen hela matchen i alla fall. Synd dock att det inte lönar sig som valigt. Inte okej domare osv. Ni tänker "den har vi aldrig hört förut från en ÖISare" men ni kan ju fråga dom som såg matchen. Allbäck och Leinar utvisade, Åge uppvisad till läktaren. Att spela med 9 mann mot 11 är inte det lättaste, men ändå syntes det inte speciellt mycket. Slutresultatet blev i alla fall 2-0 till Häcken. Inte rättvist någonstans, men när har ÖIS haft någon domare på sin sida? aldrig. Så inget att gråta för. Nu taggar vi Kalmar på lördag, dock utan Allbäck och Leinar, men Santos är ju tillbaka då i alla fall.

Framåt rödblått, tack för mig!



Gårdagens klack, foto Niklas :)

280909

Fokus AIK - DIF får man väl ändå säga. En av anledningarna är att jag sitter här i skolan med min goda vän Kristina och följer matchen minut för minut. haha. Men det är ju faktisk en ganska så viktig match även för oss icke Djurgårdare, i alla fall oss ÖISare. Just nu ser det toppen ut tycker jag, 2-0 till AIK samt att Gais leder med 1-0 över Örebro. Men imorgon är det Häcken - ÖIS på Ramberg, då ska man komma dit, för det ska vara så mycket rödblått att häcken inte ser nåt annat! hahah. Hoppas ni lever.

Framåt rödblått, tack för mig!

ÖIS - Trelleborg (från gårdagen)

Hej allihopa! Förlåt för seg uppdatering, men jag kände inte för det igår. Efter en sån match jag kolla på igår blir det ett bättre matchreferat nästa dag. ÖIS tog emot Trelleborg på Gamla Ullevi, jag själv satt hemma i soffan och kollade ... Men så är det ibland, i alla fall matchen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... En match som gör en deprimerad? svar ja! Enligt mig spelade ÖIS riktigt fin fotboll stora delar av matchen, med riktigt fina anfall. Dock utan resultat, men det var nära flera gånger. Skåningarna som inte alla spela lika bra får ett anfall i 44min och sätter det. Typiskt! Men då är det ju bara att gå ut i halvtid och ladda inför nästa 45min som gäller att man dominerar och gör mål på. ÖIS fortsätter vara laget som har övertaget och skapar chanser, som även tff gör. Absolut inte så att det bara är ÖIS som syns på planen (som det kanske låter som). Sedan från ingenting dunkar tff in bollen ännu en gång, och jag sitter i soffan och säger "vad hände?!". 2-0 till skåne. Det blev även slutresultatet.

Sedan matchens "riktiga" hänmdelser stod domaren för. Vet inte vad killen tänker med... Santos gör mål, offside dock, kollar då på linjemannen och applåderar retsamt. Inte okej, det vet vi alla och tänker "dumt nu får han kort". Men inte vilket kort som helst, domaren tar upp det röda?!?! INTE OKEJ! Det betyder ingen Santos mot Häcken nästa... Fel av domaren, jobbigt för ÖIS.

Det positiva är i alla fall att Djurgården och Bajen också förlorar så vi inte hamnar efter i kampen om kvalplatsen.

Framåt rödblått, tack för mig!

till maymay (a'


Dagens match i grym korthet

AIK - ÖIS, 3-0. Jaa, vad ska man säga? Vi kan ju se det positivt att det faktisk är Sveriges just nu bästa lag vi mötte, men inte så himla kul ändå. 1-0 målet kom i 44min, SURT!, vad jag har hört ryktas är att det var på grund av lite slarvigt försvarsspel av David Leinar. Men det spelar ju egentligen ingen roll, händer ju alla någon gång. 2-0 kom i 57' på straff, och 3-0 kom i 88' eller något sånt. Men detta är väl inget att lipa för, bara tagga inför TFF på torsdag. Då blir det vinst, pusssssssss !

aik - ÖIS !

Idag gäller det! En seger betyder uppflyttning till kvalplats, även positivt för ifk gbg ifall vi vinner. Det har man ju fått höra ett antal gånger... bland annat av Tobias Hysén efter gårdagens match (blåvitt-hammarby, som för övrigt vanns av ifk med 2-0). Tobbe sa i alla fall "Nu har vi gjort vårat, nu är det ÖIS tur imorgon!" Och visst tror vi på vinst idag?! Varför skulle vi inte kunna vinna över aik bara för att vi ligger sist i allsvenskan? Antar att varenda liten ÖISare i världen har fått höra av minst en ifkare att det är synd om oss om vi inte vinner. Måste ju bara nämna djurgårdens vinst också! VAD HÄNDE?! hahah, jag såg (tyvärr) inte matchen följde den endast på fotbollskanalen.se, men ändå. Vi gillar INTE slutresultatet..... 4-1 till dif. Men vad jag har hört var det inte för att dom var så bra, utan mer för att bp var så dåliga och det kan vi ju hoppas är sant.

Men åter till dagens match, aik-ÖIS alltså. Marcus Allbäck och Pavel Zavadil kommer inte vara med på grund av känningar i lår m.m. Det är ju verkligen inte positivt, men visst kan vi klara det utan Mackan och Zava. Jag tycker själv att Björn Anklev är viktigast, och han är ju med så finns egentligen inget som säger att det inte kommer gå. Det blir väl att följa matchen på datorn igen skulle jag tro, vet inte vilken kanal den visas på men antagligen Canal+ av något slag. Tråkigt att inte ha dom kanalerna btw :O . Det hade vart sjukt värt att kunna se ALLA matcher (y). Men än så länge är fotbollskanalen ett bra alternativ. Självklart kommer jag skriva efter matchen, hoppas ni har det bra. Puss!


21/9 -09 aik - ÖIS !

Fin text från ois.se :)

"
Söndagen den 24 oktober 2004
AIK-ÖIS 0-3

ÖIS sparkade AIK ur Allsvenskan och säkrade samtidigt minst en kvalplats för att hålla sig kvar i serien nästa säsong.

Inför tomma läktare vann rödblått med 3-0 efter att Paulinho stått för alla tre målen. Matchen tog i praktiken slut två minuter in på den andra halvleken när Krister Nordin fick avsluta sin långa karriär med att bli utvisad.

Efter det handlade det enbart om ÖIS och när Paulinho nickade in 3-0 tio minuter senare så var matchen avgjord."

Antar att det bara är att göra samma grej igen? Dock kan vi inte få ner aik tyvärr, inte heller några mål av Paulinho, men vi kan vinna, vi kan hålla oss kvar i allsvenskan!




videoinlägg nummer 2.



Såååjaaah !

videoinlägg.



B E A UTIFUL!

Vilka ligger sist i allsvenskan?

Inte är det Örgryte i alla fall! Tänka sig att lilla Djurgården har halkat ner ännu ett snäpp! Eftersom ÖIS smekte halmstad idag och vann med 2-1 har vi inget att klaga på, helt underbart härligt! Jag skriver lite mer imorgon, samt något videoinlägg kanske, det återstår att se. PUSS !

Förklaring !

Nu ska jag ta och berätta en sak, för alla som undrar. Det är HUR många som helst som någon gång har frågat mig "Varför är du just ÖISare?" eller "Vad fick dig att börja heja på ÖIS?". Alla har fått samma svar: "Man föds till ÖISare". Det är i och för sig sant, ÖISare är ju inget man direkt väljer just nu, i alla fall inte om man är ute efter det laget som är bäst just nu, då vet vi alla vilket lag man väljer i så fall...Men självklart är det ju inte så att jag kom ut ur mammas mage iklädd ÖIS-tröja, även om det hade vart väligt sött! Men min mamma har väl alltid varit lite ÖISare, dock inte så fotbollsintresserad som min blåvita far. Men det var i alla fall ÖIS som lockade när jag en dag blev så stor så man förstod vad det innebar att hålla på ett speciellt lag och inte bara det som ledde just då eller hade finsat färger på tröjan. Sedan dess har jag varit ÖISare, dock med ett år avbrott. Någon gång i 7-års åldern hade jag en svacka, det var då jag insåg att alla andra runt omkring mig höll på IFK gbg. Vilket jag också ville göra då såklart, och det var ju ingen som protesterade mot. Men sedan insåg jag väl anatgligen att jag inte behöver vara som alla andra? Det är helt okej att stå fast vid det man vill. Så så har det blivit. Nu finns det inte en chans (risk) i världen att jag någonsin kommer byta lag, det spelar ingen roll hur bra eller dåligt det går i serien. Det är Örgryte IS vi pratar om, det rödblåa livet. Första, bästa, enda laget i Göteborg!


12 september

Hej! Sitter på landet nu och skriver. Har precis kollat på Ellos - Gays, så nära gulsvart seger men inte då! Synd om du frågar mig eftersom det hade vart aningen bättre för ÖIS med en seger för Elfsborg. Men vi ska inte klaga det blev i alla fall bara ett poäng för grönsvart. Eftersom man ska se positivt på saker kan man ju tänka att ÖIS ska ju faktiskt möta Elfsborg så småningom också, då är ju inte en rödblå seger omöjligt! Nog om dagens match, fokus är framåt, framåt mot tisdagen! Match mot Halmstad, första matchen på länge ju! Sedan är det ju 24oktober, i Stockholm. Letar fotfarande efter frivilliga att åka med? (a) hihih.

Nu ska vi i alla fall äta snart, sen blir det nog tv/dator/gitarr, det är det som finns att välja på här uppe. xD. Tack för igår också btw! :) (L)

7 september.

Hej!
Abstinensen stiger... det var HUR längesen som helst det var match nu. Det värsta är att nästa är 15 september, det är oerhört långt uppehåll tycker jag. Men vad ska man göra, det är väl bara att vänta. Då blir det i alla fall Halmstad som kommer på besök om jag inte har nämnt det innan. det blir vinst hoppas jag. Eller vet jag! Sedan spelar ju Gais mot Elfsborg ilket betyder grönsvart förlust som också är ganska positivt.

Den 24 oktober är det DIF - ÖIS också ! Om det är någon som känner för att åka med är det bara att säga till. I så fall med supporterbussen dit och hem, huuuuur smidigt och kul som helst. Jag är grymt taggad på att åka till Stockholm och kolla bottenmötet, hahah. Hoppas ni har det bra! :*


4 september.

How you are my hero
how your never here though
remember times when you put me on your shoulders
how i wish it was forever you would hold us
right now im too young to know
how in the future it will affect me when you go
you could have had it all
you, me, and mum y`know
anything was possible

i wont be the lonley one
sitting on my own and sad
a fifty year old
reminiscing what i had

i wont be the lonley one
sitting on my own and sad
forget your dad, he's gone

all i wanted was a kick-a-bout in the park
for you to race me home when it was nearly getting dark
how i could've been yours, and you be mine
it could've been me and you until the end of time
do what you want, when you want
be as fuckin' insincere as you can
what kind of way is that to treat your wife
to see your son on saturdays
what way is that to live your life?

i wont be the lonley one
sitting on my own and sad
a fifty year old
reminiscing what i had

i wont be the lonley one
sitting on my own and sad
forget your dad, he's gone


BP - ÖIS

Nu börjar det likna något! Två vinster i rad, inte alls många poäng kvar till kvalplats. Jag visste att det skulle gå, det har vi alla vetat hela tiden. Allt går om man käpar och aldrig ger upp. Vi ger aldrig upp vi älskar ÖIS! Nu är jag bara galet pepp att gå på match .. men jag får vänta tills 15 september, då kommer Halmstad :). Pussspåer :*


RSS 2.0