Vart är ni?



ALLT FÖR LÄNGESEDAN.




APRIL 2009.




APRIL 2010.




SEPTEMBER 2010.

TRISA

Jag orkar inte mer. Inte bästis heller. HEJDÅ.

Stora staden

Blir frukost med bästis idag, för vi förtjänar det. Sedan vidare till skolan och 3,5 timmar kemi... YEY.


Vi är ÖIS

Jag nämnde det snabbt igår, och för att repetera så är det 4p ner till att behöva kvala för div1. Kul för vissa, mindre kul för andra. Jag personligen njuter inte av det i alla fall. Kanske kan vi skrälla och rent ut sagt krossa Assyriska på söndag? Det är ett alternativ. Eller så gör vi vårt jobb och slår Brage när dom kommer på besök till Gamla Ullevi. Eller varför inte åka upp till Stockholm och spela mot Bajen så som vi gjorde när dom var här nere. Fast jag tycker vi satsar på att utföra allt ovanstående. För då tror jag inte det ska vara några problem att hålla sig kvar i serien.

Hör ni hur det låter... Vi behöver prestera för att hålla oss kvar i Superettan?! Det är inte att avancera till Allsvenskan som är problemet, utan att klara Superettan. Pinsamt.

Fast som jag alltid säger så är det ÖIS. Vi älskar ÖIS. Blir nog ingen bortatripp till Södertälje för min del, men Brage hemma och Bajen borta står på schemat. Precis som att spelarna fullföljer säsongen tills den slutar ska även supportrarna göra det, tänk på det. Spelar ingen som helst roll om vi gör oss klara för div1 nästa år (?!), antar att vi står upp och hejar på det vi älskar ändå? Det är en självklarhet för rasen ÖISare. En självklarehet som inte alla lag har, men som jag hoppas att ÖIS har.





Degerfors 28/7 <3

En boll, 22 "lirare"

Fotboll är en onödig sport. Fyra poäng från kvalplats NERÅT. Ja, det är seriöst. Förlust med 0-1 mot serieledande peking. Dom är ju i alla fall klara för allsvenskt spel nästa år, kul när det går bra för andra.

PUSS

Reinfeldt

Nu är jag kass på att uppdatera!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om... Inte så kul att läsa om skolan, att den suger. Inte heller så kul att läsa om att fotbollssäsongen snart är slut, och hockeyn börjar. Det suger. I och för sig så får man mer tid till annat när ÖIS är slut... fast det är ovärt i vilket fall som helst.

Jag vill inte gå i tvåan utan i trean. Sedan vill jag ha min utlandspraktik med min bästa vän. Vi vet inte vart vi vill åka än. Första tanken var väl, WOW Brasilien, Kina, Australien, Canada osv.. Fast efter att ha tänkt efter lite kanske det är bättre att rikta in sig på Tyskland eller Storbrittanien. Jag tror inte det spelar någon roll vart vi åker, vi lär ha kul ändå!

Imorgon är det Peking som kommer på besök till Gamla Ullevi. Jag mailade till och med deras styrelse igår.. Endast för att jag störde mig på att deras hemsida inte hade någon ÖIS logo där det stod "nästa match". Så jag bifogade en sådan och hoppas på att dom ändrar... hehee.

Allt för idag, skolan kallar! CIAO



PERKELE

I medgång och massa motgång...

Som vanligt borde jag plugga. Bara så alla vet. Men istället blir det  väl att kolla på Elfsborg - Blåvitt antar jag. Heja Elfsborg!

Jag är trött på politik, haha. Alla bara klagar, ska bli sosse så blir alla nöjda och glada, fast nä. Snart kanske alla börjar lugna ner sig med politiksnacket och dom rödgröna börjar agera som "bra förlorare". Samtidigt som resten av Sverige accepterar den demokrati vi lever i osv. Det löser sig alltid!


Ni röstar på Alliansen, vi röstar på revolution

Sverige. Vårat fina demokratiska land. Tycker det är dags för befolkningen att visa det också. Alliansen har vunnit för att Sverige har röstat så. Sverigedemokraterna är i riksdagen för att Sverige har röstat så. Jag ser inte problemet?

Kolla bara på facebook! Ja, jag vet att allt som sägs och skrivs på facebook inte stämmer. Men hur kan Aftonbladet starta gruppen "Vi gillar olika". Den står för:
"Ett parti som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen har kommit in i Sveriges riksdag. Det är en farlig dröm som vädjar till vår rädsla. Vi gillar inte främlingsfientlighet. Vi gillar olika."

Men om man nu gillar olika så kan man väl gilla främlingsfientlighet med eller? Varför ska alla gilla lika och hata SD? Eller den stora frågan är varför alla ska gilla lika när mottot är "alla gillar olika"?

Sverige är det Sverige alla svenska medborgare vill ha. Det är väl inte mer än rätt att allas röster ska räknas och påverka vilka som styr Sverige. Tycker inte jag i alla fall. Låt folk tycka vad dom vill, låt folk yttra sig, men ge fan i att dra egna slutsater som inte stämmer överens med ett partis åsikter, så kommer allt bli JÄTTEBRA!

boyd boyd boyd



Det regnade, men vi är snåla så tak in my ass.








Världens bästa pojkar i medgång och i motgång! (dock fler än dessa två, men ändå)





Matchen höll ungefär samma kvalitet som den här bilden punkt. Hej hå, 4-2!

kalla mig rasist

Jag måste bara berätta en sak. Som ni alla vet är SD inne i riksdagen till otroligt mångas förtvivlan. Jag tycker det är okej att spy ut kommentarer så som "Nej, inte SD i riksdagen, gillar inte deras politik.." osv. FINE. Men alla ni som säger "Vi vill inte ha ett rasistist (till om med nazistiskt) parti i riksdagen..", vilka fan syftar ni på då?

Det finns inget parti med rasistiska åsikter. Den som tror det är lite för lättlurad, jag kan ge er ett tips: Istället för att tro på vad varenda lite sosse säger så läs partiets partiprogram innan ni uttalar er. Det är precis samma sak som att man inte säger att Vänsterpartiet är kommunister, för det är dom inte. Det finns partier som är kommunister, så som Kommunistiska partiet. Det finns partier som är rasister, så som SvP. Dom partierna är INTE i riksdagen, eller?

Och länka gärna filmklipp till varandra där det är en föredetta nazist som numera är Sverigedemokrat. Jag menar, det fattar väl alla att det betyder att hela partiet är nazister och vill ha ett nytt hitler-tyskland, eller? Nej precis. Det är inte en individ som bestämmer i ett demokratiskt parti. SverigeDEMOKRATERNA.

I mina ögon är det dock lika okej att vara rasist som kommunist, så länge du inte skadar någon annan på grund av dina åsikter. Jag tycker att Sverige bygger litegrann på att man faktiskt får tycka och säga i princip vad man vill, men det måste ju gälla allt i så fall?

Jag vet att jag kommer få skit för det här, men ärligt talat så bryr jag mig inte. Jag är inte heller Sverigedemokrat, men jag är inte mot yttrandefrihet i Sverige som de allra flesta verkar vara eftersom dom säger att SDs åsikter inte är okej.

Grattis till riksdagen SD!


Trollhättan away

Har precis suttit och kollat på när blåvitt gör 1-0 och 2-0 på Åtvidaberg utan att ens förtjäna det. Som ni vet så håller min käre far på änglarna från Göteborg, så det var inte jag som slog på tvn och kände "åh det är blåvitt, det kollar jag på". I och för sig hade jag kunnat säga så med, men inte längre. Jag tycker inte om blåvitt. Kommer nog aldrig göra det. Har ingenting emot IFKare som folk, men att titta på vår arena fylld av blåvittare, nej tack. Ge oss ett eget Valhalla, NU.

Imorgon är det Trollhättan borta. Det är värt! Blir att åka tåg från Göteborg (ca 50min) hela vägen till Trollhättan och sedan gå därifrån till arenan. Kameran ska med, så blir väl lite update med bilder imorgon. TJARÅ.



Vänster-Tobbe.

Du säger du e gangster när du hugger ner din bror

Grymt värd kväll på Liseberg med bästis och kaptenen igår. Kvällen fortsatte även bra efteråt såklart, men kanonfredag så att säga!



Kalla på kapten!

Kapten Röd på Liseberg idag folks! Kommer bli värt som fan, bara så ni vet. Kallakallackaaaaa!

Kemi + Tyska = 16.30

TJAFAN.

Veckans tråkigaste och mest ansträngande dag idag... först en hel förmiddag Kemi på Polhem. Sedan en hel eftermiddag tyska med vår nya lärare som inte kan svenska. Fast sedan väntar att träffa Lisa i Kungälv!

Det är också skånederby ikväll. Det toppar nog Göteborgsderbyt med råge förhoppningsvis. MFFs hemmamatch på Swedbank arena och det är slutsålt för längesedan. Jag tror och hoppas att Malmö tar guldet, eller helst Örebro, men känns inte jätterealistiskt i nuläget. Så ikväll är det Forza Malmö!

På måndag är det Trolhättan borta, det är ganska snart. Ännu en såndär obligatorisk bortamatch. 50min med tåg där fritidskortet gäller, går inte ens att tveka?



grönt, svart, blått och vitt

Göteborgsderby idag. Det syns i stan typ. Och hemma på tvn med en blåvit far. Fast nu är det halvlek och IFK leder med 1-0. Ganska fint mål av Hannes Stiller. Ganska fin klack av Bjarnason. Nej, nu räcker det, jag gillar inte blåvitt...

Finbesök på Gamla Ullevi är det också! Ingen mindre än Janne Andersson följer den felfärgade folkfesten live. Lite positivt hade det ändå vart med en blåvit seger, då kan faktiskt GAIS trilla ur allsvenskan och gästa oss nästa år, för visst saknar man fina derbyn på Gamla Ullevi?

Eller så kan vi ta oss i kragen och vinna resterande matcher och avancera till allsvenskan, då får vi också våra derbyn.



Cissis sjukt coola klocka!

Här är vi igen

0-0 ÖIS, LIVERPOOL, BAYERN MÜNCHEN. Spännande och målrik omgång för världens tre bästa klubbar!


det finns en grupp i vårt land som kan skjuta eller slå dig min vän

Tja alla mina fans! B-)

Hahah, skämt åsido. Det var ett tag sedan jag uppdaterade, rättare sagt 1 dag och 22 timmar! Jag ska inte sammanfatta de timmarna för er heller. Ganska så ointressant. Måste bara berätta att AIK förlorade med 4-1 mot Trelleborg idag, haha. Sånt förgyller dagen så att säga!

Var förövrigt på Gamla Ullevi dagen till ära och kollade på VM-kval för damer. Sverige - Danmark! Jag blev faktiskt imponerad, har alltid vart ganska anti damfotboll, brukar inte vara så roligt. Men det var värt. Måste tillägga att publiksiffran var högre än ÖIS - Sundsvall...heh.

Så då kan man fråga sig, vart är alla ÖISare som en gång faktiskt fanns? (Nej jag ber inte om kommentarer så som "ni har aldrig haft några fans" osv) Men man undrar lite vart alla rödblåa själar har tagit vägen!!!

Lite bilder från matchen mot Sundsvall:












15

X X X X X X X X X X X X X X X

idag tittar vi på matchen på tv vänner!

Matchtiden är ändrad för alla er 9milj som hade ångest för att ni kanske inte skulle hinna hem till matchen mellan Örgryte IS - GIF Sundsvall 19.00. Nu har matchen lagts 19.20 istället, för er skull! Så ni kan alltså duscha EN KVART extra efter jobbet, inte illa!!! Tänk inte på oss som är på Gamla Ullevi varje match och kommer hem senare än vanligt... och är jättetrötta i skolan på fredag på grund av att vi måste lägga oss senare. Det är bara dumt! MYCKET roligare om alla supportrar kollar alla matcher på tv istället, då skulle cashen trilla in hos tv4 och gubbarna skulle få lugn och ro på planen. kaaaachiiing!

ÖIS möter alltså Giffarna idag. Det blir tufft, men endast seger räknas. Följande trupp är uttagna:

Peter Abrahamsson
Markus Anderberg
Björn Anklev
Christofer Bengtsson
Adam Eriksson
Markus Gustafsson
Sebastian Johansson
Dennis Jonsson
Robin Jonsson
David Leinar
Alexander Mellqvist
Jakob Olsson
Nicolas Sandberg
Victor Skoglund
Steinthor Thorsteinsson
Valter Tomaz Jr
Pavel Zavadil
Álvaro Santos


Det blir nog bra ska vi se. Längtar som fan till match! Har inte vart på Gamla på hur länge som helst känns det som...


10 rätt är respekt?!

Att vinna på tipset är inte min grej. Igår hade vi 10 rätt på en rad och 9 rätt på den andra, så det sket sig!

Imorgon är det ÖIS - Gif Sundsvall, då är jag frisk vill jag lova. Annars låtsas jag som att jag är det i alla fall. Fast jag har faktiskt planerat att gå till skolan imorgon med så.






GAIS - ÖIS -09

rätta rader!

Blev två rader idag, där min far står för det mesta. Jag hoppas för Frankrikes skull att dom inte sabbar ännu en gång!! Nu säger vi bara: Heja Sverige! Heja Tyskland!

[1]
Sverige - San Marino
[1] Holland - Finland
[1] Turkiet - Belgien
[12] Serbien - Slovenien
[1] Kroatien - Grekland
[X2] Schweiz - England
[1] Danmark - Island
[X2] Norge - Portugal
[1] Tyskland - Azerbaijan
[1X] Österrike - Kazakstan
[12] Bosnien - Frankrike
[1] Ungern - Moldavien
[1] Tjeckien - Litauen


[1] Sverige - San Marino
[1X] Holland - Finland
[1X] Turkiet - Belgien
[1] Serbien - Slovenien
[1X] Kroatien - Grekland
[2] Schweiz - England
[1] Danmark - Island
[12] Norge - Portugal
[1] Tyskland - Azerbaijan
[1] Österrike - Kazakstan
[1X] Bosnien - Frankrike
[1] Ungern - Moldavien
[1] Tjeckien - Litauen




Tycker bilden passar även om den inte hör till detta!

En kärlek röd och blå, med hjärtan som slår, för lirarnas lag.

Jag hatar att vara sjuk. Det finns verkligen ingenting att göra...

Ikväll är det Sverige - San Marino! Självklart ska ni få den rätt tippade raden lite senare.


AIK

Fotbollsklubben som bildades 1896 och sedan 1937 spelar fotboll på Råsunda. AIK, en av Sveriges absolut mest kända klubbar. Men varför?  Jo visst har de 11 sm-guld, 8 cupguld och visst, de har spelat 81 säsonger i allsvenskan. Men vad är det som gör att fler känner till AIK än till exempel ÖIS, när ÖIS ändå har 12 sm-guld?

 

En av anledningarna måste ju vara att media uppmärksammar AIK  väldigt mycket, speciellt på senare tid. Det är inget som jag anser vara positivt direkt men antagligen en stor anledning. Sedan har AIK inte bara skämt ut sig i Sverige, utan även i Europaleague. Klart att de blir ihågkomna!

 

Men jag ska inte skriva något ”hat-inlägg” riktat mot AIK. Jag tycker bara det är intressant att spekulera kring vad AIK har gjort för att vara i den situationen som de faktiskt är i. IFK Göteborg är ju minst lika kända, fast av andra, mycket mer positiva, anledningar.

 

Jag har tre rubriker:

 

1.       Walid Atta

2.        Levski Sofia

3.        Dulee Johnson

 

Lämpligt att börja med nummer ett! Walid Atta, vad har nu han gjort för fel?

 

Walid Atta kom till AIK från Väsby United 2008. Han är en mittback och hade en ordinare plats i AIKs startelva. Hans kontrakt med AIK var på väg att gå ut, och Walid kände inte för att förlänga. Då ansåg en del av AIKs såkallade ”supportrar” att han inte ska få spela klart i AIK om han ändå inte tänker förlänga med klubben.  Anledningen till att Walid inte ville förlänga var för att han ville öppna upp för nya alternativ och erbjudanden. Det är för mig HELT förståeligt. Men inte för alla andra …

 

Det började med att AIK ”supportrar”, antagligen inte av den vanliga sorten, vandaliserade Walids bil när den stod utanför AIKs träningsanläggning. Bucklor, repor samt krossade rutor. Bara för att visa sitt missnöje med att han inte förlängt sitt kontrakt. Tror ni det hjälpte?

 

Firman Boys har en hemsida som alla säkert redan vet, http://sverigescenen.com , där står det mesta tankar, regler, lagar och åsikter man bör ta till sig om man är AIKare, enligt firman. Den 10de augusti publicerar dom ett inlägg som handlar om just Walid. Där dom berättar att man inte lämnar sin klubb som bosmanfall om klubben vill ha en kvar. Samt att om Walid inte förlänger eller skriver på för ett annat lag innan 31 augusti ska han tappa allt ”skydd” han har fått som AIK-spelare. De uppmanar AIKs styrelse att agera med texter som den här.

 

”Vi uppmanar i detta läge därför AIK:s ledning att senast den 31/8 stänga av Walid Atta från alla träningar och matcher i AIK Fotbolls regi och även att se till att detta blir en ny klubbpolicy som klubben kan använda sig av i liknande situationer. I förlängningen bör det även utredas om vi i framtiden överhuvudtaget ska värva spelare från Göteborgsområdet då det enbart verkar bo idioter där.”

 

Vad tror ni styrelsen gör? Jo dom backar. Varför skulle dom våga stå upp emot sin egen huliganfirma? Rysliga Firman Boys? Pinsamt om du frågar mig.

 

 

Nu till punkt nummer två, Levski Sofia!

 

Som ni vet var AIK ett av de lagen som fick chans i Europaleague. Så Levski Sofia tog sig från Bulgarien till Råsunda för att möta just AIK. Då kan vi alla fråga oss: Hur kommer det sig att Levski Sofias spelarbuss hade en helt sönderkrossad framruta? Just det, det var AIK dom skulle upp och möta. Inte så konstigt då eller?

 

I samma tävling gästade AZ Alkmaar Göteborg och blåvitt. Det skedde utan några som helst problem, vad beror det på?

 

Detta är ännu en pinsam incident som AIK står för. Eller AIKs ”supportrar”. De personerna som stod för stenkastningen är gripna nu, men det är ändå en skam för svensk fotboll. Ska det bli så att utländska lag fruktar att komma till Sverige och spela för att dom tycker det är en utsatt miljö att befinna sig i? Det tycker i alla fall inte jag.

 

 

Punkt nummer tre, Dulee Johnson.

 

Dulee Johnsson kommer från Liberia. Men redan 2000 kom han till Sverige och sin första blågula klubb, Floda BoIF. Därifrån gick han till BK Häcken och sedan vidare till AIK.

 

Hans största problem är alkoholvanorna, vilket inte bara drabbar honom själv utan hela AIK. Men framför allt drabbar det hans fotbollskarriär.  Han har inte bara kört rattfull och haft samtal m.m med AIK, han har även blivit kickad ur sitt eget landslag efter att ha festat och därmed missat samlingstiden på hotellet.

 

Detta gör honom till en ”problemspelare” och inte den lättaste för AIK att ta hand om. Men det verkar ju inte heller som att AIK har världens bästa pli på sina lirare.

 

Detta var bara några anledningar till varför jag personligen tycker att hela AIK är ganska pinsamma just nu. Man får ju hoppas att dom får ordning på allt snart och inte ska behöva skämma ut Sverige allt för länge.  Ett eller flera år i superettan kanske kan underlätta? I alla fall med ekonomin för tillfället. Tur att man håller på ÖIS!

 


åh han sa "gais gais gais, vi är på väg upp i allsvenskan"

Lite småseg uppdatering nu. Men har vart på landet så att säga, primitivt utan internet för en gångs skull. Jag måste berömma mig själv för att ha valt en sån underbar tid till tandläkaren imorgon. Vi har sovmorgon varje måndag till typ 12 eller 1 eller något. Då har jag sagt att jag ska vara i Stenungsund 07.40. Kan ju inte bli bättre!

Nu är det i alla fall bara måndag, tisdag, onsdag och sedan torsdag och ÖIS-match! Mot Giffarna, seger eller planinvasion *klapp*. Fast det vet man ju aldrig, men jag är i alla fall sugen på match, därför bjussar jag på ännu mer bilder:





Heja ÖIS!

glädjerop var det ja

Blir inget glädjerop... 10 rätt är respekt eller vad sa vi? Frankrikes fel alltihop. Hade dom bara vunnit sin match mot Vitryssland (?!), hade det blivit 11 rätt. Det hade gett utdelning! Åtminstone 48:- eller något.

Idag blir det att åka till landet... sjukt tråkigt jag vet. Men man får ju ställa upp ibland! Var faktiskt ett tag sedan jag var där och päronen tjatar varje helg, haha. Eftersom det är tråkigt och inte finns något att göra kan jag ju alltid ägna helgen till att göra tyska-läxan samt kemi-labben!

Det är inte match förän på torsdag. Det är jättelångt. Saknar ÖIS...







Samtliga Ängelholm 4/8-10


I vårt Sverige bygger vi bilar, vi bränner dem inte.

2-0 SVERIGE!

Jag sa fel om att nästa inlägg skulle vara ett glädjerop. Det blir nästa istället, nu ska ni få update från dagen!

Vi var i Skatås och hade klasskampen. Våran klass är ganska awesome faktiskt. Grymt fina militärer och en välförtjänt andra plats i alla tävlingar totalt. Vi var helt enkelt vassast bortsett från Mars, dom var snäppet vassare. Men vi är Bach och vi är bäst! Så det så.











Em-kval rätt rad så att säga

Här har ni den korrekta tippningen, dock med lite fusk som halvgarderingar.. men vafan man kan ju inte pricka in alla rätt liksom!

[1] Sverige - Ungern                
[2] Belgien - Tyskland
[1X] England - Bulgarien
[2] Estland - Italien
[X2] Island - Norge
[X2] Lettland - Kroatien
[1X] Slovakien - Makedonien
[12] Slovenien - Nord Irland
[1] Frankrike - Vitryssland
[1] Grekland - Georgien
[2] Liechetenstein - Spanien
[X2] Litauen - Skottland
[1] Portugal - Cypern

Om ni inte fattar så är det 1 X 2 som står innan. Haha, fatta ni inte det är det synd om er! Nästa inlägg kommer bestå av ett stort glädjerop efter att ha prickat in 13 rätt. Så var beredda. Nu hejar vi på världens bästa Zlatan och världens näst bästa Ola Toivonen!

Kommer ett inlägg senare om dagen, klasskamp som militärer så att säga!


sött tycker jag


RSS 2.0